Пришибська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

СТРІЧКА НОВИН

Дата: від до Скинути

Чи є базою для нарахування збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування доходи фізичної особи, отримані від здійснення підприємницької діяльності без державної реєстрації її як ФОП та, відповідно, без сплати податків, зборів (обов’я

Чи є базою для нарахування збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування доходи фізичної особи, отримані від здійснення підприємницької діяльності без державної реєстрації її як ФОП та, відповідно, без сплати податків, зборів (обов’я

Законом України від 15 червня 2021 року № 1539-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особам належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету» (далі – Закон № 1539) внесено зміни до Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями (далі – ПКУ), зокрема, розд. ХХ «Перехідні положення» доповнено підрозд. 9 прим. 4.

08:25 27.10.2021

Житловий будинок перебуває у спільній сумісній або спільній частковій власності трьох осіб? Чи є він об’єктом одноразового (спеціального) добровільного декларування?

Житловий будинок перебуває у спільній сумісній або спільній частковій власності трьох осіб? Чи є він об’єктом одноразового (спеціального) добровільного декларування?

Відповідно до п. 1 підрозд. 9 прим. 4 розд. ХХ «Перехідні положення» «Перехідні положення» Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями (далі – ПКУ) одноразове (спеціальне) добровільне декларування – це особливий порядок добровільного декларування фізичною особою, визначеною п. 3 підрозд. 9 прим. 4 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ, належних їй активів, розміщених на території України та/або за її межами, якщо такі активи фізичної особи були одержані (набуті) такою фізичною особою за рахунок доходів, що підлягали в момент їх нарахування (отримання) оподаткуванню в Україні та з яких не були сплачені або сплачені не в повному обсязі податки і збори відповідно до вимог законодавства з питань оподаткування та/або міжнародних договорів, згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою України, та/або які не були задекларовані в порушення податкового та валютного законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи, протягом будь-якого з податкових періодів, що мали місце до 01 січня 2021 року.

08:24 27.10.2021

Як роботодавцю оформити заяву-розрахунок за е-лікарняним?

Як роботодавцю оформити заяву-розрахунок за е-лікарняним?

Лікарняні і декретні допомоги фінансуються Фондом соціального страхування України у хронологічному порядку – залежно від дати отримання заяви-розрахунку від роботодавця. Тож і для паперових, і для електронних лікарняних саме дата подання заяви визначає отримання матеріального забезпечення. Слідкувати за станом виплат можна у телеграм-каналі ФССУ: https://t.me/socialfund, а нижче наводимо основні правила оформлення заяв-розрахунків.

08:23 27.10.2021

ОГОЛОШЕННЯ ЩОДО ПРОДАЖУ КОМУНАЛЬНОГО МАЙНА

ОГОЛОШЕННЯ ЩОДО ПРОДАЖУ КОМУНАЛЬНОГО МАЙНА

Пришибської сільської ради про проведення продажу на аукціоні об’єкта малої приватизації – окремого нерухомого майна – нежитлової будівлі, фельдшерсько-акушерського пункту з господарськими будівлями , що перебуває на балансі виконавчого комітету Пришибської сільської ради, адреса:  39750, Полтавська область, Кременчуцький район, с. Єристівка, вул.Шевченка буд. 51

08:23 27.10.2021

ОГОЛОШЕННЯ

ОГОЛОШЕННЯ

28 жовтня   2021року з 10.00-12.00год. в приміщені Пришибського центру культури та дозвілля  (с. Пришиб вул. Центральна,40) буде  проводитися,  безоплатна правова допомога юриста Кременчуцького місцевого центру з надання безоплатної правової допомоги

08:22 27.10.2021

За час пандемії медикам призначили 27 млн грн допомог від ФССУ по самоізоляції

За час пандемії медикам призначили 27 млн грн допомог від ФССУ по самоізоляції

У разі наявності потенційного ризику інфікування після контакту з хворим на коронавірусну хворобу, медичні працівники проходять самоізоляцію під меднаглядом. Заробіток, який вони втрачають за час ізоляції від COVID-19, у повному обсязі їм компенсує Фонд соціального страхування України.

08:39 25.10.2021

Чому не можна спалювати листя.

Чому не можна спалювати листя.

Цьогорічне літо  радувало нас теплою погодою. Разом з тим підвищується ризик виникнення пожеж, пов’язаних зі спалюванням трави, сухостою, опалого листя. Це стало справжнім лихом для всієї України в цілому. Сухі трава та листя легко займаються від сірника або цигарки. Шкода від спалювання листя і трави вкрай небезпечна, адже вогонь руйнує родючий шар ґрунту та знищує комах, які в ньому живуть.

11:31 22.10.2021

Щодо банерів  Платформи Дія Центрів

Щодо банерів Платформи Дія Центрів

Платформа Центрів Дія вже функціонує і доступна за посиланням: https://center.diia.gov.ua/. Даний онлайн ресурс призначений для отримання фізичними та юридичними особами інформації, необхідної для звернення до центрів надання адміністративних послуг (далі - центри), та забезпечення постійного підвищення якості надання адміністративних та інших публічних послуг у центрах.

11:30 22.10.2021

Чи припиняється подання податкової декларації з рентної плати  (в частині рентної плати за спеціальне використання води)  у разі відчуження земельної ділянки з свердловиною?

Чи припиняється подання податкової декларації з рентної плати (в частині рентної плати за спеціальне використання води) у разі відчуження земельної ділянки з свердловиною?

Відповідно до п. 255.1 ст. 255 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI (далі – ПКУ) платниками рентної плати за спеціальне використання води (далі – Рентна плата), зокрема визначено первинних водокористувачі – суб’єктів господарювання, а також фізичних осіб – підприємців, які використовують та/або передають вторинним водокористувачам воду, отриману шляхом забору води з водних об’єктів.

10:05 20.10.2021

Юридичні наслідки неподання одноразової (спеціальної) декларації  тими особами, які мають на це право

Юридичні наслідки неподання одноразової (спеціальної) декларації тими особами, які мають на це право

Одноразове (спеціальне) декларування, передбачене підрозд. 9 прим. 4 розд. XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI зі змінами та доповненнями (далі – ПКУ), є добровільним.

10:05 20.10.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь