A A A K K K
для людей із порушенням зору
Пришибська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Збільшення звернень до служби зайнятості

Дата: 23.09.2020 11:57
Кількість переглядів: 1146

В Кременчуцькому міськрайонному центрі зайнятості в поточному році значно зросла кількість зареєстрованих безробітних. На початок 2020 року на обліку в центрі зайнятості перебувало 1349 безробітних, на початок квітня 2020 року чисельність безробітних склала 1291 осіб. Але через ситуацію із карантинними заходами, які були запроваджені для протидії поширенню пандемії коронавірусу COVID-19, змінами введеними рішенням Уряду щодо реєстрації, перереєстрації безробітних, надання статусу безробітного та призначення виплати допомоги по безробіттю у період встановлення карантину, на кінець квітня вже мали статус безробітного 3454 громадянина. Максимальна чисельність безробітних досягла 4076 осіб на кінець червня. На сьогодні на обліку в Кременчуцькому міськрайонному центрі зайнятості перебувають 3710 безробітних.

Суттєво погіршилась ситуація на ринку праці. Ринкоутворюючі підприємства регіону, які вели активний пошук працівників на існуючі вакансії, припинили прийом на роботу.

Відсутність обсягів робіт та низька заробітна плата на підприємствах призвели до скорочення та звільнення працівників.

Закриття кордонів та негативні тенденції в економіках європейських країн, помножені на наслідки пандемії коронавірусу, також збільшили зворотній потік українських заробітчан додому.

Тому, люди втрачаючи роботу, масово звертаються до Кременчуцького міськрайонного центру зайнятості з намірами стати на облік, щоб отримати статус безробітного.

Варто зауважити, що навантаження на фахівців збільшилось в 3 рази. Штат працівників при цьому залишився без змін.

Проте, щоб заспокоїти громадян, які не потрапили на прийом до фахівців, нагадуємо про альтернативні варіанти, як можна зареєструватися в Кременчуцькому міськрайонному центрі зайнятості.

Реєстрація через портал «Дія»

Безробітні мають змогу зареєструватися на прийом у мобільному додатку «Дія».

Онлайн послуга надає можливість спростити процедуру звернення безробітних до центрів зайнятості для реєстрації і призначення допомоги по безробіттю.

Для отримання послуги необхідно лише 3 кроки:

1.  авторизуватись у кабінеті користувача на порталі «Дія» за допомогою електронного підпису, електронної системи ідентифікації Bank ID чи Mobile ID;

2.  заповнити онлайн-анкету, питання якої визначатимуть перелік документів  (паспорт, документи про освіту, трудова книжка тощо);

3.  отримати підтвердження на електронну пошту або на телефон про надання статусу безробітного та виплати допомоги із безробіття /або сповіщення про необхідність доопрацювання / або аргументована відмова.

Запис на реєстрацію за допомогою електронної черги

Також можна зареєструватися через електронну чергу на сайті Державного центру зайнятості – https://www.dcz.gov.ua.

 

                                             Допомога по безробіттю

Звертаємо увагу! Відповідно до чинного законодавства не існує жодних обмежувальних термінів щодо звернення до служби зайнятості після звільнення з роботи.

Якщо вас звільнено за скороченням чисельності штату (ч.1 ст.40 КЗпП), відповідно до ст.44 КЗпП  при припиненні трудового договору, працівникові виплачується вихідна допомога. При зверненні в службу зайнятості  та наданні статусу безробітного, допомога по безробіттю буде нараховуватись через місяць після звільнення з роботи, тож можна не поспішати.

Змінами визначено, що на період карантину для осіб, які звільнилися з роботи за власним бажанням, не  застосовуються вимоги щодо скорочення виплати допомоги по безробіттю строком до 90 днів. При цьому загальна тривалість виплат допомоги по безробіттю для таких осіб не може перевищувати 270 календарних днів.

Наголошуємо! Вказана норма законодавства поширюється виключно на осіб, які втратили роботу в період карантину. Якщо звільнення відбулось 11.03.2020 і раніше, то скорочення тривалості виплати допомоги по безробіттю здійснюється за раніше діючими нормами.

Нагадуємо, що Кременчуцький міськрайонний центр зайнятості працює у  звичайному режимі роботи –  відновлений особистий прийом громадян щодо надання комплексу послуг зі сприяння у працевлаштуванні. Обслуговування клієнтів служби зайнятості здійснюється з дотриманням усіх карантинних правил та рекомендованих обмежень.

Web-портал: https://pol.dcz.gov.ua/, https://pracyakremen.com.ua/   

Facebook: https://www.facebook.com/KremenMRCZ/

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь